Geschiedenis 2016

Kies je jaartal

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

Elsa en de Vuurprins

Na 16 geweldige jaren werd Fantasieland in 2016 voor het laatst gehouden op het voormalige SOMA-terrein aan de Verlengde Maanderweg 125 te Ede. In samenwerking met de nieuwe hoofdsponsor Kids Dental Club by Tandarts Ede organiseerde Stichting Fantasieland weer een fantastische doe- en spelweek. Een recordaantal van bijna 750 kinderen werd begeleid door ook een recordaantal van 140 vrijwilligers. In de week voorafgaand en tijdens de opbouw regende het nog pijpenstelen maar tijdens de week zelf konden we genieten van een heerlijk zonnetje!

Op de eerste dag van Fantasieland Arendel maakt zich op voor het vieren van de verjaardag van Anna. Elsa neemt het voortouw om de verjaardag groots te vieren. Echter Elsa blijkt erg ziek te zijn. Een Frozen Fever. Ze is zo ziek dat overal ijs verschijnt. Een killie kou maakt zich langzaam meester van het Koninkrijk. En de liefde? De koorts blijkt sterker dan de liefde van Elsa waarmee ze gewoonlijk alles ontdooit.

Wat te doen? Kristoff, Anna en Olaf gaan op zoek naar de trol. De trol heeft altijd wijze raad en wellicht een kruid dat opgewassen is tegen Frozen Fever. Samen met de deelnemende kinderen gaan zij op zoek naar de trol. De trol verteld Elsa dat ze alleen kan genezen door het vuur van de liefde. De bron van de liefde. Alleen vuurvliegjes hebben in zichzelf het vuur van de ware liefde.

Op woensdag gaan de deelnemers op zoek naar de vuurvliegjes. Maar de vuurvliegjes zijn in de kou haast allemaal vergaan. De vuurvliegjes vertellen dat hun vuur Elsa niet geneest. Ze moet op zoek naar de vuurprins. Háár Vuurprins. De vuurvliegjes zullen helpen. Ze zullen de ware Vuurprins naar Elsa sturen. Vanavond nog. Want zij herkennen het ware vuur in ieders hart.

Tijdens de feestavond verschijnt de Vuurprins op de juiste tijd op de afgesproken plaats. Maar iets vreselijks gebeurt. De grote IJsverschijner staat op om de Vuurprins tegen te houden. De Vuurprins verslaat de IJsverschijner. Op het moment dat de Vuurprins Elsa kust barst het vuurwerk los.

Op de laatste dag van Fantsieland is het dubbel feest. De verjaardag van Anna wordt alsnog gevierd en Elsa en de Vuurprins gaan trouwen. Ierdereen is uitgenodigd!

Naast de reeds bestaande activiteiten kon er dit jaar voor het eerst worden deelgenomen aan het nieuwe onderdeel het laboratorium waar de deelnemers allerlei proefjes konden doen.

Hoofdsponsoren